Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

ziemniaki ugotowane 65 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
mąka pszenna 7,5 dag
jajko 1 szt

farsz

mięso gotowane 30 dag
jajko 1 szt
cebula 1 średnia
sól i pieprz

Porada

Aby ciasto nie kleiło się do rąk podczas sklejania, posypujemy ręce maką.

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

Ostudzone gotowane mięso (ja dałam wołowinę i kurczaka) mielimy. Cebule drobno siekamy, podsmażamy. Mięso mieszamy z cebulką i jajkiem. Doprawiamy do smaku.
Zimne ziemniaki mielimy, dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby doprawiamy sola do smaku.
Z ciasta formujemy niewielkie placuszki, nakładamy po łyzce farszu i zawijamy je w kulki.
Gotujemy ok 3 min. Podajemy ze smażonym boczkiem lub cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.01.2016 13:38
same pyszności
Futka 29.01.2016 09:11
Przepyszne pyzy :)
Ewelina1991 29.01.2016 09:07
smaczne pyzy
Franciszek 29.01.2016 00:45
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak