Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 0,5 kg
jajko 3
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mięso mielone wołowe 250 g
cebula 1
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

Ziemniaki przecisnąć przez praskę,dodać 2 jajka,mąkę
i wyrobić ciasto.
Farsz:
Jajka ugotować na twardo.Mięso i cebulę podsmażyć
i połączyć z roztartym jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką.
Z ciasta uformować wałek, pokroić na placuszki. Na każdym
ułożyć farsz, zawinąć i uformować kulkę. Gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Podawać z sosem lub z obsmażonym na oleju boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brigitte 11.12.2011 20:39
z sosem pieczeniowym mniam...
Tomasz17 16.11.2011 20:23
lubię
ewaa 29.08.2011 21:49
pyszne
Anna169Hosz 09.06.2011 12:22
Aż zapachniało:)
gacopierz23 17.05.2011 20:57
smaczne z mięsem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak