Pyzy z kaszy jaglanej z brzoskwinią

Pyzy z kaszy jaglanej z brzoskwinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kasza jaglana

    10 dkg
  • budyń waniliowy

    2 łyżki
  • kasza manna

    2 łyżki
  • brzoskwinia

    1-2 szt

dodatkowo

  • masło

  • cynamon Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pyzy z kaszy jaglanej z brzoskwinią foto
Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - Pyzy z kaszy jaglanej z brzoskwinią foto
Brzoskwinię obieramy ze skórki kroimy w kawałki .
Krok 3 - Pyzy z kaszy jaglanej z brzoskwinią foto
Do miski przekładamy jeszcze ciepłą kaszę wsypujemy budyń i kaszę mannę .
Wyrabiamy masę ręka.
Jeżeli jest wolna to można dodać trochę kaszy manny.
Krok 4 - Pyzy z kaszy jaglanej z brzoskwinią foto
Łyżką nabieramy porcję ciasta .
Ręce zwilżamy wodą masę rozgniatamy na dłoni dajemy kawałek brzoskwini i formujemy pyzę.
Krok 5 - Pyzy z kaszy jaglanej z brzoskwinią foto
W garnku zagotować wodę lekko osolić włożyć pyzy i ugotować.

Podajemy na ciepło polane rozpuszczonym masłem i posypać cynamonem i cukrem.
Albo podajemy z śmietaną i dzemem brzoskwiniowym .

POLECAM!!!!!
gosia56
z tej porcji wyszło mi 10 pyz.;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

30.11.2016 14:23
Nie robiłam z taką kaszą, ale pomysł ciekawy.

gusia1000

10.08.2016 20:12
Super jedzenie.

Janina

06.08.2016 22:22
Ciekawy przepis;))

Róża1

06.08.2016 15:09
bardzo fajny przepis :-).

ilka01

06.08.2016 12:30
super przepis :)

Krystyna32

06.08.2016 10:24
pyszności :)

gosia56

06.08.2016 09:09
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)

Wiesława1

06.08.2016 08:23
Bardzo ciekawa propozycja

MałaMi89

05.08.2016 23:06
Bardzo nietypowe! Jeszcze nie jadłam takich :)

Bernadeta1

05.08.2016 21:56
takich nie jadłam ale chętnie bym spróbowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat