Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z kaszą jęczmienną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 12
mąki ziemniaczanej 10 dag
boczku 10 dag
kaszy jęczmiennej 1 szklanka
cebula 1
soli szczyptę

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z kaszą jęczmienną

Kaszę jęczmienną namoczyć. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Połączyc z kaszą. Dodać 10 dag mąki ziemniaczanej i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Uformować okrągłe pyzy. Zagotować wodę i wrzucić pyzy na wrzątek. Gotować 30 min. Cebulę i boczek drobno pokroić i podsmażyć na pateli. Polać pyzy.

Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.10.2014 12:45
Jakoś nie widać tej kaszy w pyzach?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak