Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z kaszą jaglaną i mięsem
Kroki postępowania
Boczek pokroić w kostkę, wytopić na oleju, dodać pokrojoną cebulę, podsmażyć.
Ugotowane pyzy wyjąć z wody łyżką cedzakową, włożyć na talerze, okrasić, podawać.
ziemniaki ugotowane | 70 dag |
ziemniaki | 30 dag (surowe) |
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | 3-4 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2/3 szkl |
sól do smaku |
mięso gotowane | 40 dag ( kurczak, wieprzowina) |
kasza jaglana | 1 szkl |
cebula | 1 szt |
olej | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
sos sojowy | do smaku |
boczek wędzony | |
cebula | |
olej |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: