Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek wędzony 10 dag
szynka gotowana 10 dag
kapusta kiszona 20 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z kapustą

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i zeszklić, włożyć pokrojoną w drobną kostkę szynkę, kapustę, czosnek i wszystko razem podsmażyć. Następnie podlać odrobiną wody, przyprawić do smaku pieprzem i musztardą, dusić około 30 minut. Połowę ziemniaków ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Pozostałe zetrzeć na tarce o drobnych otworach, odcisnąć przez ściereczkę, dodać do ugotowanych ziemniaków i wyrobić ciasto. Rękami formować krążki, nakładać farsz, zlepiać brzegi i formować kulki. Wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować 20 minut od chwili zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.06.2012 08:44
ciekawy przepis
Wafelek2601 25.04.2012 17:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak