Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy drożdżowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
drożdże 50 g
żółtko jajek 2
jajko 1
mleko 1 szklanka
cukier 1 lyzka
margaryna 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy drożdżowe

drozdze rozpuszczamy w letnim mleku, laczymy z lyzka maki i cukru. Zostawiamy do wyrosniecia. Kolejno dodajemy reszte maki, roztopiona margaryne, jajka. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kulki i pod sciereczka pozostawiamy do wyrosniecia w lym miejscu. Gotujemy na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 13.10.2011 18:58
bardzo dobre
annagebalska 11.03.2011 12:00
pycha
ada12302 10.03.2011 23:28
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak