Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszny smalec z mielonym mięsem i suszonymi grzybkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula 2
czosnek 3 ząbki
grzyby suszone 1 garść
Majeranek suszony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pyszny smalec z mielonym mięsem i suszonymi grzybkami

Najpierw zesmażamy drobno pokrojoną słoninę. Później dodajemy mięso mielone i również podsmażamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i razem z przyprawami dodajemy do tłuszczu.Suszone grzyby drobno kruszymy lub mielimy ,wsypujemy do smalcu i jeszcze chwilę smażymy.Przestygnięty smalec smalec przelewamy do słoika, przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 17.09.2013 11:36
ze suszonymi grzybami nigdy nie robiłam
gosia56 15.09.2013 08:30
napewno pyszny taki smalec
Lis 15.09.2013 00:33
Uwielbiam domowy smalec:)
migotka28 14.09.2013 21:38
ja lubie taki ale sama nie robiłam chyba wypróbuję Twój przepis
Habibi 14.09.2013 20:37
Ja wlewam do słoików gorący, szczelnie zakręcam i stawiam dnem do góry - po ostygnięciu słoiczki są zapasteryzowane :)
rjustysia 14.09.2013 20:20
Zaszaleję z kalorii i zrobię sobie takie smarowidło! :)
Dorota37 14.09.2013 19:36
jaki fajny domowy
Janina 14.09.2013 17:41
Również robię taki smalec, jest pyszny;)
iwi 14.09.2013 17:36
Boski smalczyk
cukiereczek 14.09.2013 17:26
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak