Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny pstrąg

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
masło 2 łyżki
koperek 2 łyzki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny pstrąg

Rybę myjemy i osuszamy. przyprawiamy solą i pieprzem ,oraz obficie skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie do środka ryby wkładamy masło z posiekanym koperkiem. Rybę zawijamy w folię i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach lub grilujemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak