Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny piernik z żurawiną
Kroki postępowania
1. Do garnka włożyłam margarynę rozpuściłam z cukrem trzcinowym dodałam kakao zamieszałam.
2. Polewałam ostudzony piernik i udekorowałam migdałami płatki .
margaryny | 150 gram |
cukier | 100 gram |
miodu lipowego | 100 gram |
jaja | 3 szt |
mąki tortowej | 350 gram |
kakao | 3 łyżki |
żurawina | 3 łyżki |
cukier puder | 200 gram |
margaryna | 50 gram |
kakao | 3 łyżki |
wody | 2 łyżki |
migdały płatki | 50 gram |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
Polewa: | do piernika |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: