Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNY PIANKOWIEC (NA ZIMNO)
BARDZO ŁATWE DO ZROBIENIA
POTRZEBUJEMY :
-3 GALARETKI(KAŻDA INNEGO KOLORU)
-MLEKO SKONDENSOWANE (DUŻA PUSZKA)
-BITA ŚMIETANA(GOTOWA ALBO ŚNIEŻKA)
-SŁODYCZE,OWOCE,JAKIE MAMY W DOMU(ŻELKI,WINOGRON,M&S,KULECZKI CZEKOLADOWE ITP.)
PRZEPIS:
BIERZEMY 3 SZKLANKI GORĄCEJ WODY ROZPUSZCZAMY W KAŻDEJ
GALARETKĘ.(CZEKAMY AŻ OSTYGNIE)
MLEKO ROZLEWAMY NA TRZY RÓWNE MIARKI.
WLEWAMY 1 GALARETKĘ I MLEKO DO POJEMNIKA I MIKSUJEMY 5 MIN.
PRZEKŁADAMY DO TORTOWNICY,TO SAMO ROBIMY Z POZOSTAŁYMI GALARETKAMI I
MLEKIEM.
NASTĘPNIE NAKŁADAMY BITĄ ŚMIETANĘ I OZDABIAMY SŁODYCZAMI I OWOCAMI
MOŻNA JEŚĆ 30 PO ZROBIENIU.
PYSZNY,LEKKI DESER KTÓREMU NIE OPRZE SIĘ ŻADEN MILUSIŃSKI.