Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

pyszny pasztet

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

płuca wieprzowe
2 sztuki
wątroba wieprzowa
1 sztuka
podgardle
0,5 kg
mięso wieprzowe bez kości
0,5 kg
skóry wieprzowe
0,5 kg
włoszczyzna
1 opakowanie
Majeranek suszony Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
czosnek
5 ząbków
suche bułki
3 sztuki
jajko
3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
3 łyżeczki
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
6 sztuk
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: pyszny pasztet

Podroby wraz z mięsem,skórami,włoszczyzną oraz liśmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy do miękkości. Po wyjęciu z wody wszystko mielimy dwukrotnie przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Dodajemy surowe jajka,bułki namoczone i odciśnięte i dokładnie całość mieszamy. Doprawiamy do smaku majerankiem,solą,pieprzem oraz czosnkiem. Przekładamy część masy na blaszki (keksówki),układamy jajka i przykrywamy znów masą pasztetową. Pieczemy 20-30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak