Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny kurczak z ryżem basmati z dzikim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1
natka pietruszki
sól
pieprz
ryż basmati 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny kurczak z ryżem basmati z dzikim

Pierś z kurczaka umyć, pokroić w szerokie paski, obsypać solą i pieprzem. Obtaczać w jajku i bułce tartej- usmażyć po obu stronach.
Przełożyć do garnka i dodać pokrojoną w plastry cebulę, paprykę pokrojoną w paski (najlepiej obraną), masło, kostkę rosołową.
Podlać trochę wodą i gotować do miękkości papryki. Chwile przed końcem gotowania dodać koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać, i uważać żeby nie przypalić (pod koniec gdy dodamy koncentrat gulasz zgęstnieje i ma tendencję do przywierania do garnka).
Gotowy posypać posiekana natką z pietruszki.

Ryż basmati z dzikim przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
Podawać mięsko z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 30.11.2012 19:44
smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak