Pyszny kalafior z dodatkiem cebulki i pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pieczarki

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • Czosnek suszony Prymat

  • tymianek

  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • olej kokosowy

  • bulion

    1 szkl
  • chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule siekamy drobno i szklimy na oleju kokosowym rozgrzanym w garnku z grubym dnem. Marchew ścieramy na tarce i przesmażamy minute z cebulą.
Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dodajemy do cebuli, solimy i podsmażamy aż sok który puszcza odparuje.
Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i wrzucamy do cebuli i pieczarek.
Dodajemy bulion, przyprawy i dusimy ok 15-20 min aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 17.02.2016 11:57
dziękuję :)
Futka 17.02.2016 10:24
To prawa! Przepyszny kalafior :)
RenataZ-et 17.02.2016 09:44
bardzo oryginalny :)
kd045 17.02.2016 08:12
Bardzo smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat