Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny duszony królik

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 szt
cebula 2-3 szt
czosnek 5-6 ząbków
kozieradka 1 łyżeczka
pepperoni 3 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
sos worcestershire 3-4 łyżki
por 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2-1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny duszony królik

Kroki postępowania

1
Królika podzielić na części. Cebule i czosnek pokroić w plastry. Obłożyć mieso, szczelnie przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.
Krok 1 - Pyszny duszony królik foto
2
Mięso wyjąć z marynaty cebulowo-czosnkowej. Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki, dodac sos sojowy i sos worcestershire. Wymieszać i natrzeć mięso. Odstawic na godzinę lub dwie.
Krok 2 - Pyszny duszony królik foto
3
Następnie obsmażyć mieso ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Pyszny duszony królik foto
4
Przełożyć do rondla, w którym będzie sie dusiło i podlać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać pokrojonego pora. Jesli będzie to konieczne w trakcie duszenia można dodac wody.
Krok 4 - Pyszny duszony królik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.11.2014 13:27
bardzo zdrowe mięsko
msmariusz 08.11.2014 22:07
ciekawy pomysł i ładnie wygląda
Anna169Hosz 08.11.2014 21:44
Wygląda smakowicie.
Konczi 08.11.2014 20:39
zgadzam się, wygląda pyszniutko
Motorek 08.11.2014 20:15
Wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak