Pyszny duszony królik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1 szt
  • cebula

    2-3 szt
  • czosnek

    5-6 ząbków
  • kozieradka

    1 łyżeczka
  • pepperoni

    3 szt
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos worcestershire

    3-4 łyżki
  • por

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/2-1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pyszny duszony królik foto
Królika podzielić na części. Cebule i czosnek pokroić w plastry. Obłożyć mieso, szczelnie przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.
Krok 2 - Pyszny duszony królik foto
Mięso wyjąć z marynaty cebulowo-czosnkowej. Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki, dodac sos sojowy i sos worcestershire. Wymieszać i natrzeć mięso. Odstawic na godzinę lub dwie.
Krok 3 - Pyszny duszony królik foto
Następnie obsmażyć mieso ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Pyszny duszony królik foto
Przełożyć do rondla, w którym będzie sie dusiło i podlać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać pokrojonego pora. Jesli będzie to konieczne w trakcie duszenia można dodac wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 09.11.2014 13:27
bardzo zdrowe mięsko
msmariusz 08.11.2014 22:07
ciekawy pomysł i ładnie wygląda
Anna169Hosz 08.11.2014 21:44
Wygląda smakowicie.
Konczi 08.11.2014 20:39
zgadzam się, wygląda pyszniutko
Motorek 08.11.2014 20:15
Wygląda przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat