Pyszny deser

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka pomarańczowa

    1/ opakowania
  • białko

    1 sztuka
  • cukier

    3 łyżeczki
  • posypka cukierkowa

    wg uznania
  • truskawka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę zagotować w 0,25 l wody. Przelać do płaskiego naczynia. Odstawić żeby stężała. Najlepiej włożyć po kilku minutach od wyłączenia z ognia do lodówki. Wyciągnąć i pociąć w kwadraciki. Następnie białko ubić. Gdy ubijemy włożyć 3 łyżki cukru i ubijać do uzyskania gładkiej białej piany. Włożyć do naczynia z pociętą galaretką w kwadraciki. Następnie posypać posypką cukierkową wg uznania. Udekorować truskawką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 06.02.2012 00:17
też robię tylko ze śmietaną kremówką:)
Juleczka20 28.07.2011 20:01
super
pioge7 05.07.2010 11:01
spróbuj, jest naprawdę pycha :)
iwa643 05.07.2010 08:06
z ubitym białkiem jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat