Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYSZNY BISZKOPT ANANASOWO-KOKOSOWY

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczna 2,5 łyzki
mąka pszenna 1,5 łyżki
cukir 0,5 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
masło 300 gram
ananas w puszce 1 puszka
cytryna 1 szt
wiórki kokosowe na posypke100 gram
margaryna 2 łyżki
cukier 1 łyżka
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNY BISZKOPT ANANASOWO-KOKOSOWY

Biszkopt delikatnie nasączyć (woda, kwasek cytrynowy na czubku łyżeczki lub sok z 1 cytryny, cukier do smaku). Odlewamy sok z ananasów, dopełniamy wodą, aby płynu było 0,5 l. Odlewamy trochę w kubeczek a resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. W kubeczku rozrabiamy mąki, dodajemy do reszty i chwilę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu ucieramy z masłem, dodajemy sok z cytryny i pokrojone w kosteczkę ananasy. Masę wykładamy na biszkopt. Wiórki, margarynę i cukier przesmażamy na złoty kolor na patelni, ciągle mieszając. Uwaga szybko się przypala!!! Posypujemy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 16.01.2013 12:53
poczęstowałam się jest cudownie pyszny
Anula 23.11.2012 12:10
Częstujcie się, jest pyszny. Polecam
KRYS 22.11.2012 15:31
Pychota
Poison1988 22.11.2012 15:05
aż ślinka cieknie :)
Justyna28 22.11.2012 12:39
wygląda apetycznie:)
Mati3 22.11.2012 12:20
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak