Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pysznotka

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
DODATKOWO:
herbatniki kilka paczek
czekolada mleczna kilka kostek
Masa śmietankowa
śmietana 30% 800 ml
cukier puder 3 łyżki
smietana fix 2 opakowania
galaretka agrestowa 1 opakowanie
karp w 5 minut 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pysznotka

BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem i wmieszać do masy łyżką. Całość wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec w 180 st. przez ok 25 minut. Po upieczeniu ostudzić. MASA: przygotować masę karpatkową jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na placek. Herbatniki maczać w syropie lub roztworze syropu z wodą aby były miękkie podczas krojenia. Układać na masie karpatkowej. MASA ŚMIETANKOWA: przygotować masę agrestową. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i śmietanki fix. Pod koniec dodać tężejącą galaretkę agrestową. Wyłożyć masę na herbatniki. Posypać startą czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia83 21.12.2013 21:25
przepyszne jest te ciacho !!!
monisia1977 02.12.2013 06:26
super ciacho
migotka28 01.12.2013 22:43
fajne ciacho
Marta1986 01.12.2013 20:28
pyszne słodkości
everay 01.12.2013 20:19
napewno przepyszne
Małgorzata106 01.12.2013 20:14
to jest rewelacyjne!!!!!!!!!
bietka 01.12.2013 19:53
wyglada pysznie :)
Jusiaa 01.12.2013 19:45
No faktycznie pysznotka :)
Aleksandra/Olcia 01.12.2013 19:44
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak