Pyszności z rękawa, czyli schab pieczony z cebulą ;)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1000 g
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • sos sojowy jasny

    2/3 łyżeczki
  • sól morska

    2/3 łyżeczki
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • cebula

    3-4 szt
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • rozmaryn Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pyszności z rękawa, czyli schab pieczony z cebulą ;) foto
Oliwę wymieszać z sosem, miodem, solą i rozmarynem.
Krok 2 - Pyszności z rękawa, czyli schab pieczony z cebulą ;) foto
Mięso umyć , osuszyć i obtoczyć w marynacie. Pozostawić w lodówce na całą noc.
Krok 3 - Pyszności z rękawa, czyli schab pieczony z cebulą ;) foto
Następnie rozgrzać patelnię i przełożyć mięso. Obsmażać przez kilka minut z każdej strony.
Krok 4 - Pyszności z rękawa, czyli schab pieczony z cebulą ;) foto
Następnie dodać pokrojoną w pióra cebulę i dusić przez ok. 10 min.
Krok 5 - Pyszności z rękawa, czyli schab pieczony z cebulą ;) foto
Mięso razem z cebulą przełożyć do rękawa do pieczenia, zamknąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Krok 6 - Pyszności z rękawa, czyli schab pieczony z cebulą ;) foto
Najpierw piec przez ok. 15 min. w temp. 200 stopni, a następnie przez ok. 80 min. w temp. 180 stopni. na ok. 10 minut przed wyciągnięciem mięsa z piekarnika rozciąć rękaw, by mięso się zarumieniło.
Krok 7 - Pyszności z rękawa, czyli schab pieczony z cebulą ;) foto
Upieczone mięso wyciągnąć, a do cebuli i powstałego sosu wlać kremówkę.
Krok 8 - Pyszności z rękawa, czyli schab pieczony z cebulą ;) foto
Mięso podawać z zagęszczonym sosem.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bryndzia93 27.02.2016 20:51
Wygląda smakowicie ! :)
Smaczna_B 21.02.2016 14:52
Piękny , chudziutki!!!
Wafelek2601 22.01.2016 10:27
Pyszne mięsko
Małgorzata Pin 22.01.2016 10:21
Schabik rewelacyjny.
Renataj 21.01.2016 22:08
Lubię taki schabik:)
Iwusia 21.01.2016 21:49
ależ wspaniałe i soczyste to mięsko
fotoviderek 21.01.2016 19:47
Takie mięsko lubię :)
Konczi 21.01.2016 19:42
pyszne mięsko :)
jagoda5913 21.01.2016 19:32
pyszny schabik
bertpvd 21.01.2016 19:21
smaczne mięsko !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat