Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
1 rulon -
mleko
1/2 litra -
cukier
1/2 szklanki -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
mąka tortowa
2 łyżki -
żółtko jajek
2 sztuki -
masło lub margaryna
1 kostka -
aromat cytrynowy
1/4 łyżeczki -
truskawki
14 sztuk -
krem do karpatki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
z rulonu wyszło mi 14 babeczek
nie smarować foremek żadnym tłuszczem
pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać do niego mąkę rozrobioną w mleku i ostudzić
dodać masło, żółtka i np. aromat cytrynowy lub inny i zmiksować na gęsty krem
pysznie pyszne francuskie babeczki z karpatkowym kremem.....SMACZNEGO!!!
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)