Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
5 sztuk -
cukier
1 szklanka -
cukier waniliowy
1 łyżka -
ser na sernik
1 kg/wiaderko -
budyń śmietankowy
2 opakowania -
śmietana gęsta
3 czubtae łyżki -
Dodatki:
-
biszkopty okrągłe
200 gram -
pomarańcza słodka
1 duża -
posypka kolorowa
- ile potrzeba -
polewa czekoladowa
1 opakowanie -
kaszka
3 czubate łyżki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
dodać ser z wiaderka, budynie, kaszkę manną, śmietanę i mikserem dobrze połączyć wszystko
wsypać do masy serowej i łyżką wymieszać
obraną pomarańczę pokroić w plastry i ułożyć na biszkoptach na dnie blaszki
po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwi piekarnika i zostawić sernik na 30 minut - sernik nie opadnie i jest równy blat
polać rozpuszczoną polewą czekoladową i posypać posypką kolorową - odstawić w chłodne miejsce aby polewa zastygła
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)