Pyszne zapiekane bułeczki z pieczarkami

Pyszne zapiekane bułeczki z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerki

    3
  • pieczarki

    100 g
  • sól do smaku

  • natka pietruszki

  • masło

    6 łyżeczek
  • mak

  • oliwa

    2 łyżeczki
  • jajko ugotowane na twardo

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pyszne zapiekane bułeczki z pieczarkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Pyszne zapiekane bułeczki z pieczarkami foto
Kajzerki wydrążamy , miąższ zostawiamy .
Krok 2 - Pyszne zapiekane bułeczki z pieczarkami foto
Myjemy dokładnie pieczarki , gotujemy w całości,studzimy , drobno kroimy .
Krok 3 - Pyszne zapiekane bułeczki z pieczarkami foto
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek , kroimy , dodajemy do pieczarek . Dajemy łyżkę posiekanej natki pietruszki . Miąższ z bułki rozdrabniamy i również dodajemy do pozostalych składników . Wlewamy oliwę , doprawiamy i mieszamy farsz .
Krok 4 - Pyszne zapiekane bułeczki z pieczarkami foto
N adno każdej bułki wkladamy po łyżeczce masła , nakładamy farsz , bułkę zamykamy .
Krok 5 - Pyszne zapiekane bułeczki z pieczarkami foto
N awierzch kładziemy masło , posypujemy makiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 5-7 minut .
Krok 6 - Pyszne zapiekane bułeczki z pieczarkami foto
Bułeczki są chrupiące , wyśmienite na kolację .Można je podawać z ketchupem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

romanrafal
romanrafal 26.10.2013 19:58
smaczne bułeczki
marianp20 07.10.2013 20:35
podoba mi się ten przepis
Czarnula87 07.10.2013 19:10
robie podobne w domu
kupiska 07.10.2013 19:06
Ciekawy przepis na wydrazenie srodka musze zrobic
Jusiaa 07.10.2013 18:00
bardzo ciekawe
cukiereczek 07.10.2013 17:55
pyszne puszyste
iwi 07.10.2013 17:06
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat