Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne udka kurczaka w musztardzie

3.0
(13)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Udka kurczaka w musztardzie z cebulą, czosnkiem są bardzo soczyste, kruche, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!

Składniki:

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
Musztarda z piwem i miodem Prymat 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
olej rzepakowy 0,5 szklanki
cebula 3 sztuki
czosnek 8 ząbków
mąka pszenna 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne udka kurczaka w musztardzie

Duże udka kurczaka przeciąć na dwie części: pałke i podudzie, odciąć kuperek, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.

W misce wymieszać musztardę Prymat z piwem i miodem z papryką, przyprawą uniwersalną, pieprzem mielonym i zostawić w lodówce na całą noc.

W garnku rozgrzać olej rzepakowy, porcje udek obtoczyć w mące pszennej i położyć na tłuszcz.

Smażyć na rumiano z każdej strony, następnie wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa. Na koniec każdą z porcji obrócić na drugą stronę i bez przykrycia smażyć jeszcze około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak