Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne roladki ze śliwkami i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 25 dag
orzechy włoskie 10 dag
śiwki kalifornijskie bez pest 20 sztuk
wykałaczki 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne roladki ze śliwkami i orzechami

Orzechy włoskie należy wyłuskać. Następnie sparzyć wrzątkiem i pozbawić skórki. Boczek wędzony pokroić na bardzo cienkie plastry. Na suchej patelni podsmażamy go przez około 5 min. Po usmażeniu wycieramy nadmiar tłuszczu ręcznikiem kuchennym. W środek każdej śliwki wsuwamy kawałek orzecha. Każdą śliwkę teraz owijamy plastrem boczku i spinamy ostrożnie wykałaczką. Tak przygotowane przekąski można ozdobić i podać gotowe na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak