Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne ptysie Agatki

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
masło 50 dag
jaja 6 sztuk
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne ptysie Agatki

W garnku gotujemy masło z solą, mieszamy w momencie ugotowania się składników zmniejszamy na mały ogień. dodajemy mąkę. energicznie mieszając tak żeby nie było grudek. Gotujemy około 3 min.
Ugotowane ciasto trochę ostudzamy. Wbijamy jajka cały czas mieszając lub ubijając mikserem.
Nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C. około 10 min.
Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem
SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zosia1 27.04.2013 11:42
słodka rozpusta
reniatka 28.03.2013 11:05
bardzo fajne te ptysie
pestka 21.03.2013 14:56
ptysie dobre na wszystko!!
Andrzej8 19.03.2013 10:00
uwielbiam ptysie
Monika78 18.03.2013 21:03
ptyie - moja słabość:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak