Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami..

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

FARSZ

ziemniaki ugotowane 3/4 kg
twaróg 25 dag
olej rzepakowy 4 łyżki
cebula 1 duża
pieczarki 35 dag
majeranek 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

PIEROGI

mąka pszenna typ 500 70 dag
olej rzepakowy 5 łyżek
sól 1 łyżeczka
woda gorąca 3/4 litra

DODATKI

smalec - domowy/ w opisie
woda 4 litry/do gotowania
olej rzepakowy 1 łyżka
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami..

Kroki postępowania

1
na oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami i wystudzić, ziemniaki dzień wcześniej ugotowane zmielić w maszynce do mięsa z twarogiem i pieczarkami, dodać kucharka, pieprz, majeranek i wszystko dobrze wymieszać
Krok 1 - pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami.. foto
2
do misy robota wsypać mąkę z solą, wlać olej i w trakcie mieszania hakiem wlewać gorącą mocno wodę około 3/4 litra, zależy ile mąka wody wchłonie, wyrabiać z kilka minut na jednolite gładkie zwarte ciasto, kulę zawinąć w worek foliowy na 15 minut, kule podzielić na 3 porcje, na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować cienki placek i szklanką wykrawać krążki, na każdy nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi
Krok 2 - pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami.. foto
3
pierogi wrzucać do wrzącej wody z solą i olejem, po wypłynięciu gotowac z 3 minuty, wyjmować cedzakiem i opłukac pod zimną wodą, podawać podsmażane na domowym smalcu ze skwarkami, jabłkiem, cebulą i czosnkiem lub z czym się lubi - pyszne, delikatne ciasto pierogowe z aromatycznym farszem............SMACZNEGO!!!
Krok 3 - pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami.. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 29.12.2016 14:56
fajny przepis
edytazaw89@wp 29.12.2016 02:55
Wygląda pysznie
Wiktoria29 28.12.2016 21:21
ciekawy farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak