Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne placki po węgiersku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Placki ziemniaczane

ziemniaki 1 kg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Sos

mięso wieprzowe 1 kg
cebula 1 szt
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne placki po węgiersku

Obrać ziemniaki i cebulę. Na tarce o małych otworach zetrzeć ziemniaki i cebulę.
Następnie odlać wodę powstałą z ziemniaków. Następnie wymieszać z jajami i mąką, dodając sól i pieprz do smaku.
Smażyć na oleju na złoty kolor.

Sos:
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy cebulę na oleju. Następnie dodajemy mięso, zalewamy wodą.
W miseczce rozrabiamy wodę z mąką. Gdy mięso będzie gotowe, dodajemy mąkę z wodą.
Placki ziemniaczane polewany gorącym sosem, posypując serem żółtym!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.11.2016 20:50
smaczny obiadek
dodi 30.06.2014 11:22
lubimy bardzo
Gracer 30.06.2014 08:52
takie placki to i ja lubię :)
Magula 30.06.2014 08:45
Mniam lubię takie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak