Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne placki jajeczne z ogórkiem !
później.
Jajka wbić do miski lub talerza, rozbełtać, pokroić ogórek na 4 plastry *1cm* i pokroić je w kostkę. Wymieszać dokładnie z jajkami, żeby każdy kawałek był zamoczony. ( Można dodać także plaster cebuli pokrojony w kostki - zależy od chęci) .
Następnie dodać 5,5 - 6 łyżek bułki tartej i przyprawić (ilością, jaką podałam w składnikach) przyprawą Kucharek i przyprawą do grilla (1 lub 2 łyżeczki) *klasyczna lub ziołowa*, dokładnie wymieszać.
Plastikową łyżką wylewać i kształtować placki na rozgrzanym oleju. Kontrolować kolor, czekać aż placki będą mieć barwę złotą.
Z przepisu wychodzi około 5-7 placków, są bardzo syte. I pyszne :) Smacznego!