Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne jeżyki
SOS: na margarynie zrumienić cebulę, podlać wodą, dodać kostkę warzywną, zagotować. Dodać koncentrat i na końcu mąkę roztrzepaną ze śmietaną. Takim sosem polać jeżyki.
mięso mielone | 50 dag |
ryż | 20 dag |
bułka | 1 sztuka |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
jajko | 1 sztuka |
sos | |
cebula | 1 sztuka |
margaryna | 1 kostka |
woda | 2 szklanki |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
mąka | 1 łyżka |
sól | wg uznania |
pieprz | wg uznania |
Kucharek przyprawa do potraw | wg uznania |
bulion warzywny | 1 kostka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: