Pyszne gofry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • mleko

    1 3/4 szklanki
  • cukier

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • sól

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do naczynia wbić jajko i dodać wszystkie płynne składniki. Zmiksować. Następnie powoli dodawać przesianą mąkę z proszkiem, cukrem i solą.
Wymieszać wszystkie składniki. Ciasto wylewać na rozgrzaną płytę gofrownicy, ok 3 łyżki na 1 gofr. Piec ok 5-7 min.
Podawać z bitą śmietaną lub owocami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 02.04.2017 21:23
uwielbiam gofry
jan_mag 30.03.2017 11:49
Uwielbiam gofry!
Futka 30.03.2017 10:55
Oj, tak - pyszne :)
mirosława4 30.03.2017 10:44
wolę takie bez dodatków :) chociaż te zapewne także są smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat