Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne, delikatne leniwe pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 30 dkg
mąka pszenna 10 dkg
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
ziemniaki ugotowane 25 dkg
żółtko jajek 2 sztuki
cukier brązowy 1 płaska łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne, delikatne leniwe pierogi

Wcześniej ugotować ziemniaki, utłuc i poczekać aż będą zimne (można to zrobić dzień wcześniej). Ziemniaki i ser zmielić na drobno i dodać resztę składników. Zagnieść ciasto, rozwałkować na wałeczki i pokroić na paluszki. Gotować 3 minuty od wypłynięcia w osolonej wodzie (z odrobiną oliwy). Kiedy wyjmiemy z wody, najlepiej zostawić je na kilka minut do odparowania, będą lepsze. Polać masłem z bułką tartą. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 05.12.2012 06:32
smak z dzieciństwa :)
monisia1977 05.12.2012 06:06
dobre
mufinka79 04.12.2012 19:18
uwielbiam leniwe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak