Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne ciasto kokosowo-makowo-orzechowe
Na zdjęciu kawałek nie wygląda najapetyczniej, ale to ostatnia porcja, którą cudem udało mi się sfotografować ;-)
wiórki kokosowe | 125 g |
mak suchy | 125 g |
białko | 7 sztuk |
cukier | 0,5 szklanki |
miód | 4 łyżki |
masło lub margaryna | 125 g |
cukier | 4 łyżki |
Masa budyniowa: | |
żółtko jajek | 7 |
mleko | 500 ml |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
cukier | 3/4 szklanki |
cukier waniliowy | 2-3 łyżeczki |
masło lub margaryna | 250 g |
masło lub margaryna | 125 g |
herbatniki | |
kolorowa posypka cukrowa | |
poncz lub dowolna polewa | |
orzechy włoskie | 350 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: