Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne Bezy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne Bezy

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywno , gdy zaczną się ścinać dodajemy strumieniem cukier musi być go tak dużo aby bezy wyszły idealne Ubijamy na puszystą masę .
Krok 1 - Pyszne Bezy foto
2
Piekarnik nagrzewamy do 130 c . Masę przekładamy do szprycy i na blaszkę z piekarnika wyciskamy średniej wielkości wzorki
Krok 2 - Pyszne Bezy foto
3
Wkładamy do piekarnika i przy lekko uchylonym pieczemy 1 h w temp 130 C . Po tym czasie możemy już je zjadać ale najlepsze są dnia następnego kiedy wyschną odpowiednio . Wystarczy je zostawić na noc w piekarniku.
Krok 3 - Pyszne Bezy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 06.01.2014 11:50
uwielbiam bezy,super Ci wyszły
RenataZ-et 30.01.2013 21:44
Uwielbiam bezy!
treonina 12.12.2012 23:34
proste i jakie smaczne!
pycia9 26.09.2012 14:37
uwielbiam beziki :)
Wafelek2601 21.09.2012 08:31
Bardzo dobre
jozefinach 15.09.2012 08:48
Uwielbiam domowe bezy.
sunnymood 14.09.2012 13:30
Faktycznie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak