Pyszne Bezy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    4 szt
  • cukier

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pyszne Bezy foto
Białka ubijamy na sztywno , gdy zaczną się ścinać dodajemy strumieniem cukier musi być go tak dużo aby bezy wyszły idealne Ubijamy na puszystą masę .
Krok 2 - Pyszne Bezy foto
Piekarnik nagrzewamy do 130 c . Masę przekładamy do szprycy i na blaszkę z piekarnika wyciskamy średniej wielkości wzorki
Krok 3 - Pyszne Bezy foto
Wkładamy do piekarnika i przy lekko uchylonym pieczemy 1 h w temp 130 C . Po tym czasie możemy już je zjadać ale najlepsze są dnia następnego kiedy wyschną odpowiednio . Wystarczy je zostawić na noc w piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 06.01.2014 11:50
uwielbiam bezy,super Ci wyszły
RenataZ-et 30.01.2013 21:44
Uwielbiam bezy!
treonina 12.12.2012 23:34
proste i jakie smaczne!
pycia9 26.09.2012 14:37
uwielbiam beziki :)
Wafelek2601 21.09.2012 08:31
Bardzo dobre
jozefinach 15.09.2012 08:48
Uwielbiam domowe bezy.
sunnymood 14.09.2012 13:30
Faktycznie pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat