Pyszna zupka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Grzybki leśne

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • bulion drobiowy

    2 litry
  • marchewka

    2 szt
  • olej do smażenia

  • śmietana

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1\2 pęczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, myjemy, kroimy w cienką kostkę, cebulę obieramy kroimy w drobną kosteczkę, Tłuszcz mocno rozgrzewamy na patelni, na rozgrzany tłuszcz kładziemy grzybki, dodajemy cebulę, smażymy ok 15 min na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, Marchewkę obieramy kroimy w plastry, pietruszkę myjemy drobno siekamy, Bulion drobiowy zagotować , do bulionu dodajemy przygotowaną marchewkę, następnie podsmażone grzyby z cebulką, doprawić do smaku, gotować do miękkości, na samym końcu dodajemy posiekaną pietruszkę oraz śmietanę, doprawić Kucharkiem oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 12.12.2012 22:46
przepadam za nią
Motorek 05.12.2012 09:20
smaczna
Ewa6274879 03.11.2012 20:15
z grzybkami faktycznie pyszna :)
Seba 03.11.2012 08:15
fajna
Wafelek2601 25.10.2012 10:12
Smaczna
Łukasz15 25.10.2012 07:44
Bardzo dobra
Małgorzata106 10.10.2012 19:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat