Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYSZNA ZUPA ZE SWIERZYCH OGÓRKÓW

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 3-4 lilry
ogórki świeże 3-4 kg
serek topiony 2 szt
ziemniaki 0,8 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
koper świeży 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNA ZUPA ZE SWIERZYCH OGÓRKÓW

Ugotowac wywar na zeberkach miesnych i warzywach
Wrzucic pokrojone ziemniaki, ugotowac do miekkosci gdy juz beda ugotowane wyjac wieksza czesc do osobnego naczynia,odlac wywaru i zmiksowac na gładki krem. Nastepnie dodac do reszty wywaru.
Ogorki obrac wydrazyc z pestek i drobno pokroic w kosteczke.
Na patelni ropuscic maslo i podzmazyc ogorki az nabiora delikatnie rumianego koloru,mozna pod koniec dodac troszke maki.
Wieksza czesc ogorkow odlozyc i z czescia wywaru zmiksowac na krem tak jak ziemniaki a nastepnie dodac do wywaru wraz z pozostałymi ogorkami.
Pogotowac na nie duzym ogniu jakis czas,doprawic pieprzem sola kto co lubi.
Na koniec znowu odlac troche zupy i zmiksowac z jednym serkiem na gładka mase a druga kostke pokroic drobno i wszystko wlac do zaupy,pokroic drobno peczek a nawet dwa koperku i wsypac do zupy.
Przykryc pokrywka garnek juz nie gotowac aby smaki sie połaczyly.
Zupa najlepsza na drugi dzien ale u mnie w domu znika juz tego samego dnia po paru godzinach od ugotowania,jest pyszna pozywna,dla mojego syna najlepsza na swiecie,goraco polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak