Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna wiejska pizza
Kroki postępowania
600 g mąki pszennej typ 500
1 szk mleka
3/4 szk wody
50 g świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
6 łyżek oleju
Sos :
2 łyżki koncentratu pomidorowego z ziołami
4 łyżki wody
2 szczypty soli
Farsz :
4 cienkie wiejskie kiełbasy
150 g wędzonego boczku
200 g pieczarek
2 cebule
200 g żółtego sera
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
1 łyżka pomidorów z czosnkiem i bazylią
1 łyżka płatków papryki
1 łyżeczka czerwonej czubrycy
1 łyżeczka bazylii
Drożdże rozetrzeć z cukrem. Dodać resztę składników i wyrobić gładkie i miękkie ciasto. Oprószyć je w misce, zakryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.