Pyszna tarta z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    7 dag
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • śmietana

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • jabłka

    2-3 sztuki
  • margaryna

    1 łyżka
  • bułka tarta

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto kruche zagniatające ze sobą: margarynę, mąkę, cukier, śmietanę, jajko i proszek do pieczenia. Ciasto chłodzimy w lodówce. Po około 30- minutach rozwałkowujemy i wykładamy nim wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą blaszkę. Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne. Jabłka kroimy na cząstki i układamy je na cieście. Z ciasta dodatkowo możemy zrobić \"kratkę\". Pieczemy przez około 25- 30 minut w temperaturze 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.11.2013 17:10
wygląda wspaniale
KasiaK90 25.01.2012 10:19
pyszniutka
FAFIK 11.12.2011 17:40
Pyszne
jozefinach 25.11.2011 10:00
Lubię.
jozefinach 25.11.2011 10:00
Lubię.
Kopiko1983 14.11.2011 06:38
Rewelacja! Mniam...
Iwusia 01.11.2011 00:29
tarta wygląda wspaniale
aginaa 30.10.2011 11:31
pyszniutka
artur7 29.10.2011 07:34
mniam
jolita 28.10.2011 08:58
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat