Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszna smażona rybka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 4
jajko
odrobina mleka
olej
mąka
sól
pieprz
ostra oapryka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: pyszna smażona rybka

Rybę kroimy na średniej wielkości kawałki i rozkładamy na talerzu. następnie przyprawiamy ją z jednej strony i przekładamy, skrapiamy odrobiną soku z cytryny i przyprawiamy. Jajko rozbijamy w misce i dodajemy odrobinę mleka. Rozgrzewamy patelnię i wlewamy olej (tak aby rybka się w nim zanurzyła ). Rybę moczymy w jajku, obsypujemy mąką, znowu moczymy w jajku i obsypujemy mąką. Taką rybę kładziemy na patelnię i smażymy aż rybka się zarumieni. Podwójna panierka powoduje, że ryba staje się chrupka. Pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 09.04.2013 21:24
bardzo fajna
TEtalicha 09.04.2013 21:16
rybę zazwyczaj robię w piątki
meg1984 09.04.2013 21:04
smakowita ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak