Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszna pasta z fasoli jasiek...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
cukier 2 łyżeczki
cebula 1 duża
olej rzepakowy 1/2 szklanki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pyszna pasta z fasoli jasiek...

fasolę Jaś moczyć w wodzie całą noc, wodę wylać, przepłukać fasolę i zalać wodą, gotować do miękkości fasoli z cukrem, zielem i liściem laurowym, nadmiar wody po ugotowaniu odlać

wystudzoną fasolę zmiksować blenderem, ja miksuję nie na całkiem gładko, bo tak lubimy

na oleju podsmażyć cebulę, dodać pieprz mielony, kucharka, garam masala, majeranek i wszystko wlać z patelni do fasoli, wymieszać i schować do lodówki

pyszna pasta do pieczywa chrupkiego, ryżowego, razowego, można również użyć jako farsz do pierogów czy krokietów..............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.06.2016 13:11
smaczna i zdrowa pasta
Renata9 03.06.2016 19:13
Bardzo smaczna pasta, na pewno skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak