Pyszna naleweczka kokosowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    350 ml
  • wiórki kokosowe

    300 g
  • mleko niesłodzone skondensowan

    1 puszka
  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
  • mleko 3%

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować słój 4 litrowy, wsypać do niego wiórki kokosowe, zalać wiórki spirytusem i odstawić w chłodne miejsce na 72 godz. Po tym czasie odcedzamy wiórki od spirytusu, a do spirytusu dodajemy powoli mleka cały czas mieszając. Odstawiamy na 24 godziny. Po tym czasie można nalewkę degustować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danusia19671 19.03.2013 17:41
Bardzo proszę!
Henryka2 03.02.2012 20:26
Zapraszam się na degustację!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat