Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszna botwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka pęczke
buraki czerwone 100g
śmietana 100ml
sok z cytryny 1/2
cukier 3-5łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: pyszna botwinka

1. Bardzo dokładnie umyj botwinkę, żeby pozbyć się całego piachu
2. Do garnka wlej około 1L wody, wrzuć małe buraczki z botwniki pokrojone jak najdrobniej i gotuj z dodatkiem soku z cytryny około 5 minut.
3. Po pięciu minutach dodaj posiekaną botwinkę i jeśli chcesz, dla koloru dodaj również upieczone wcześniej buraki, pokrojone w kostkę
5. Gotuj jeszcze 3-4 minuty
6. Dodaj śmietanę sojową
7. Dopraw sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem
8.Podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 13.07.2012 15:53
szkoda że zdjęcie takie małe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak