Pyry z gzikiem "po mojemu"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    250 gram
  • kwaśna śmietana

    małe opakowanie
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • pomidor

    1 sztuka
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • ziemniaki młode

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie w łupinkach. W czasie, kiedy ziemniaczki sie gotują robiimy gzik.

Mieszamy twaróg ze śmietaną. Warzywa myjemy, ogórka obieramy, z pomidora usuwamy ziarenka. Wszystko kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do twarogu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ugotowane ziemniaki, jeszcze gorące, ostrożnie obieramy z łupinek, rozkładamy na porcję, przekrajając na ćwiartki. Polewamy gziczkiem i podajemy od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elficzna 30.09.2012 21:46
o jak ładnie podane :) pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat