Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyry z gzikiem "po mojemu"

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 250 gram
kwaśna śmietana małe opakowanie
ogórek zielony 1 sztuka
rzodkiewka 1 pęczek
pomidor 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Pyry z gzikiem "po mojemu"

Ziemniaki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie w łupinkach. W czasie, kiedy ziemniaczki sie gotują robiimy gzik.

Mieszamy twaróg ze śmietaną. Warzywa myjemy, ogórka obieramy, z pomidora usuwamy ziarenka. Wszystko kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do twarogu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ugotowane ziemniaki, jeszcze gorące, ostrożnie obieramy z łupinek, rozkładamy na porcję, przekrajając na ćwiartki. Polewamy gziczkiem i podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 30.09.2012 21:46
o jak ładnie podane :) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak