Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyry z gzikiem i olejem lnianym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1/2 główki
koperek 2 łyżeczki
sól do smaku
śmietana 18 proc 5 łyżek
ziemniaki 7 sztuk
olej lniany do polania
twaróg 200 (półtłusty)
twaróg 200 (tłusty)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyry z gzikiem i olejem lnianym

Kroki postępowania

1
Oba rodzaje twarogu wymieszać razem.
Krok 1 - Pyry z gzikiem i olejem lnianym foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do twarogu.
Krok 2 - Pyry z gzikiem i olejem lnianym foto
3
Następnie dodać sól, pieprz, śmietanę i wszystkie składniki wymieszać.
Krok 3 - Pyry z gzikiem i olejem lnianym foto
4
Koperek posiekać , dodać do twarogu i wymieszać. Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.
Krok 4 - Pyry z gzikiem i olejem lnianym foto
5
Gdy ziemniaki będą już miękkie, odcedzić z wody, przekroić na pół, polać olejem lniany i na każdy kawałek ziemniaka położyć gzik.
Krok 5 - Pyry z gzikiem i olejem lnianym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 07.12.2013 20:56
regionalne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak