Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyry z gzikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 600 g
cebula 1 szt
szczypiorek 1 szt
ziemniaki 1 kg
śmietana 18 proc 200 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pyry z gzikiem

Twaróg rozdrabniamy widelcem, łączymy ze śmietaną i dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy i dodajemy do sera. Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy ze skórek i podajemy z tradycyjnie przygotowanym gzikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak