Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyry z gzikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
śmietana kwaśna 1 kubek
jogurt naturalny 1 kubek
masło do smaku
ziemniaki 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
ser biały 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyry z gzikiem

Ziemniaki umyć i ugotować w łupinkach. Krówkę przełożyłam do miski, dodałam do niej posiekany szczypiorek, cebulę, sól i pieprz. Wszystko wymieszałam i po chwili dodałam śmietanę i jogurt. Znów wymieszałam i odstawiłam na chwilkę.
Podawałam gzikę z ziemniakami masełkiem i z solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.08.2012 08:00
ooo ja dodaję jeszcze do serka czosnek :) uwielbiam to danie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak