Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty torcik z ptasim mleczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód z herbatników

herbatniki 250 gram
masło 100 gram

Pianka

śmietana kremowa 30% lub 36% 500 ml
galaretka truskawkowa 2 szt

Dekoracja

maliny świeże
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty torcik z ptasim mleczkiem

1. Herbatniki poruszyć na proszek za pomocą blendera. Masło roztopić, lekko przestudzić i dodać do herbatników, wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy. Schłodzić ok 1h w lodówce.
2. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 500ml wrzątku, wystudzić i włożyć do lodówki. Kremówkę ubić, dolewać małym strumieniem tężejącą galaretkę, cały czas ubijając. Masę piankową wylać na spód z herbatników. Udekorować malinami i posypką. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 09.01.2017 23:49
Genialny torcik !
Jagódka77 06.01.2017 21:13
śliczny torcik
Ela15 06.01.2017 11:06
prezentuje się wspaniale
Motorek 03.01.2017 09:20
wygląda pysznie
Marta Ryżek-Kalkowska 02.01.2017 14:02
Piękny torcik.
Renataj 01.01.2017 17:08
Piękny i apetyczny torcik:)
RenataZ-et 01.01.2017 11:55
pyszny deser :)
Ewelina1991 01.01.2017 10:22
fajny torcik
Agnieszka-87-25 01.01.2017 07:40
bardzo ładny
Jadwiga/Jaga85 01.01.2017 01:32
piękny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak