Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszysty sernik z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 5
białko 5
margaryna 1.5 kostki
cukier brązowy 4 łyżki
ser śmietankowy 2 kostki
cukier puder 1/2 szklanki
jajko 1
budyń waniliowy
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 1

Przepis i sposób przygotowania na: puszysty sernik z brzoskwiniami

Z mąki, proszku do pieczenia, żółtek, 1 kostki margaryny i cukru brązowego zagnieść kruche ciasto. Następnie podzielić na dwie części jedna większa a druga mniejsza. Pół kostki margaryny utrzec z cukrem pudem na puszystą masę dodać jajko, ser oraz budyń i dokładnie wymieszać mikserem. Z białek i szklanki cukru ubić sztywną pianę. Większą część odłożonego wcześniej ciasta wyłożyć na dużą blachę posmarowaną margaryną. Na ciasto wylać masę serową i wyłożyć na nią brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Na owoce wyłożyć pianę a na pianę zetrzeć pozostałą mniejszą część ciasta. Piec ok 1h w temp. 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 12.08.2012 18:11
slodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak