puszysty sernik z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • żółtka

    5
  • białka

    5
  • margaryna

    1.5 kostki
  • cukier brązowy

    4 łyżki
  • ser śmietankowy

    2 kostki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • jajo

    1
  • budyń waniliowy

  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • brzoskwinie w puszce

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, proszku do pieczenia, żółtek, 1 kostki margaryny i cukru brązowego zagnieść kruche ciasto. Następnie podzielić na dwie części jedna większa a druga mniejsza. Pół kostki margaryny utrzec z cukrem pudem na puszystą masę dodać jajko, ser oraz budyń i dokładnie wymieszać mikserem. Z białek i szklanki cukru ubić sztywną pianę. Większą część odłożonego wcześniej ciasta wyłożyć na dużą blachę posmarowaną margaryną. Na ciasto wylać masę serową i wyłożyć na nią brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Na owoce wyłożyć pianę a na pianę zetrzeć pozostałą mniejszą część ciasta. Piec ok 1h w temp. 180 st. C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
octo 12.08.2012 18:11
slodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat