Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik wiedeński

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier waniliowy 1
cukier 5 łyżek
mąka 1, 5 szklanki
żółtko jajek 2
margaryna 15 dag
masa
ser biały 900 g
żółtko jajek 9 szt.
cukier puder 10 łyżek
masło 10 dag
mąka pszenna 10 łyżek
mąka ziemniaczana 7 łyżek
mleko 450 ml
białko 12
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik wiedeński

Przepis na ciasto :Zagniatamy wszystkie składniki i wkładamy ciasto do lodówki aby trochę stwardniało , następnie wykładamy dno blaszki , i zapiekamy 15 minut w 200 st. Twaróg zmielamy 2 lub 3 razy i ucieramy go z żółtkami, cukrem pudrem , masłem, mąką pszenną i ziemniaczaną oraz mlekiem. Białka ubijamy na sztywno wraz z cukrem i łączymy z masą i wykładamy na ciasto , pieczemy 5 minut w 220 st. Podczas pieczenia starajmy się otwierać piekarnik i zaglądać i pooddzielać brzegi nożem od blachy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 19.02.2013 14:20
Nie ma jak sernik.
bgs1984 02.10.2012 20:10
mniam
marzenciak1985 02.10.2012 20:04
mniam
Katarzyna40 01.10.2012 12:48
wygląda bardzo apetycznie :)
agaK. 28.09.2012 00:06
mniam:)
Katarzyna/kate1980 25.09.2012 20:19
rzeczywiście puszysty
rjustysia 25.09.2012 11:39
wspaniałe ciasto :)
Juleczka20 24.09.2012 09:51
uwielbiam serniki:)
[email protected] 19.09.2012 18:00
uwielbiam
Natalia/tubisiek 19.09.2012 15:09
super!!
aginaa 18.09.2012 21:57
pyszne
reniatka 16.09.2012 22:10
ja też uwielbiam serniki :)
Kasia35 16.09.2012 20:48
uwielbiam serniki
msmariusz 16.09.2012 20:32
serniczek ładnie wygląda
ziutula
ziutula 16.09.2012 20:04
sernik zawsze zjem...
Marta1986 16.09.2012 19:32
wspaniałe
kupiska 16.09.2012 19:11
Ładnie wyglada.Uwielbiam sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak