Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik wg Zub3r'a

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

twaróg zmielony 750 g
jajko 5
cukier 3/4 szk
cukier waniliowy
budyń waniliowy
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
sól szczypta

spód

herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik wg Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.
Krok 1 - Puszysty sernik wg Zub3r'a foto
2
Żółtka przekładamy do miski. Wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Ucieramy na pulchną masę.
Krok 2 - Puszysty sernik wg Zub3r'a foto
3
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej herbatnikami i pieczemy ok 1 godzinę w 170 stopniach. Smacznego!
Krok 3 - Puszysty sernik wg Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 29.10.2014 09:49
Wygląda mega apetycznie,dawno sernika nie robiłam,a Twój zachęca do upieczenia.
bietka 27.10.2014 15:19
pewnie rozpływa się w ustach :)
mysza75 27.10.2014 10:30
serniczek jak malowany
Beatris 27.10.2014 09:26
Skusiłabym się na kawałeczek:)
iziona 27.10.2014 09:12
Uwielbiam serniki i nawet wczoraj miałam do kawki :)
irenka 26.10.2014 22:10
fajny przepis,na pewno pyszny serniczek
Monika-twin 26.10.2014 20:25
Superprzepis, syzbki !
Hrabina w kuchni 26.10.2014 20:09
Bardzo apetyczny.
gosia1988 26.10.2014 18:53
rewelacyjny sernik
Katarzyna59 26.10.2014 18:51
uwialbiam takie serniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak