Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik bez spodu

5.0
(37)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kilogram
budyń śmietankowy 2 sztuki
mleko 3,2% 2 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 6 sztuk
cukier waniliowy 16 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Nie otwierać piekarnika od razu po wyłączeniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik bez spodu

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę z odrobiną soli. Odstawić. Żółtka zmiksować z budyniem, cukrem proszkiem do pieczenia i twarogiem, dodać mleko i chwile miksować. Na koniec dodać ubite białka i wymieszać łyżką delikatnie.

Blachę prostokątna o wymiarach 30x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wylać masę serową ( masa będzie rzadka) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 1 godzinę w temperaturze 170 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić jeszcze na 20 minut. Po wystudzeniu wstawić na kilka godzin do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 25.10.2016 14:52
Lubię takie serniki
MagdalenaIC 25.10.2016 10:04
Uwielbiam serniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak